دگر این جمعه بیا
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم عجل لولیک الفرج
کلُّ مَنْ عَلیها فَان؛ وَ یبقَی وَجْهُ رَبَّک ذوالجلالِ والاکرام
(۲۶؛۲۷ الرحمن)
چقدر برای ظهور حضرت تلاش کرده ایم ؟؟
به خدا طاقت هجران دگرم نیست بیا
غیر خوناب جگر در بصرم نیست بیا
سوی دلدار پریدن هوسی دیرین است
لیک در کنج قفس بال و پرم نیست بیا
پر پروانه به سوز غمت عادت دارد
به خدا واهمه ای از شررم نیست بیا
زار و بیمارم و رنجور ز بد عهدی عشق
با چنین حال طبیبی به برم نیست بیا
سینه ام مهبط عشق و دل من خانۀ توست
پر بهاتر گهری زین گهرم نیست بیا
از خداوند تو را محض خدا خواسته ام
غیر وصل تو هوایی به سرم نیست بیا
تا مگر وصل تو فریاد رسد عاشق را
مأمنی غیر سکوت سحرم نیست بیا
حال من بی تو خراب است کجایی آقا
نقش من بی تو برآب است کجایی آقا
عمر بیهوده من بی تو چه ارزد تو بگو
زندگی بی تو سراب است کجایی آقا
دل غمگین مرا کی تو عنایت بکنی
منتظر بهر جواب است کجایی آقا
تا که از در برسی رخ بنمایی تو به من
دل من در تب و تاب است کجایی آقا
از غم دوری تو هر نفس ای راحت جان
گریه بی حد و حساب است کجایی آقا
داستان غم هجران تو ای یوسف من
قدر یک کهنه کتاب است کجایی آقا
چه شود گر نظری بر من بیچاره کنی
یک نظر بر تو صواب است کجایی آقا
اللهم عجل لولیک الفرج
? امام سجاد (علیهالسلام)میفرمایند :
? مردمانی که در زمان غیبت مهدی (عجل الله تعالی فرجه)به سر میبرند و معتقد به امامت او و منتظر ظهور وی هستند ،از مردمان همه زمانها برترند، زیرا خدایی که یادش بزرگ است به آنان خرد و فهم و شناختی ارزانی داشته است که غیبت امام برای آنان مانند حضور امام است .
? بحار النوار ،ج52،ص 122،احتجاج.
——————————
☘ لاَ أَحُولُ عَنْهَا وَ لاَ أَزُولُ أَبَداً
? که هرگز از این عهد و بیعت برنگردم و تا ابد بر آن ثابت قدم باشم.
? #دعای_عهد
#حدیث_مهدوی
═════════════════════════
? ظهـــور نـزدیــڪ اســت?
❄ ️أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج❄ ️
#حدیث_مهدوی
? امام زمان (عج) :
«هر ڪس در اجرای اوامر خداوند ڪوشا باشد، خدا نیز وی را در دستیابی به حاجتش یاری میڪند»
? بحارالأنوار،ج51،ص331
دوستان نیمه شعبان نزدیکه…بیاید با نیت خالص برای امام زمانمون کار
کنیم و شادباشیم..
سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عج) صلوات
اللهم عجل لولیک الفرج
یکی دیگر ازتکالیف ، سرودن و انشای شعر یا نوشتن کتاب و مثل آن ، در فضایل و مناقب یا مدح و رثا ، یا در عزا و تعزیت و ندبه آن حضرت است ، البته به میزان توانایی و استعداد هر فرد.
این امر نیز نوعی یاری و نصرت دین و امام (علیه السلام) است.ائمه اطهار (علیه السلام) درگفتار و کردار خود ، برسرودن شعر در فضل و منقبت اهل بیت (علیه السلام) تاکید داشتند که روایات بسیاری در این زمینه موجود است.
قال الرضا(علیه السلام) : ماقال فینا مومن شعرا یمدحنا به الا بنی الله له مدینه فی الجنه ، اوسع من الدنیا سبع مرات ، یزوره فیها کل ملک مقرب و کل نبی مرسل.1.
حضرت امام رضا (علیه السلام) : هیچ مومنی شعری نسروده است که ما را بوسیله آن ، مدح گوید ، مگر آن که خداوند برای او در بهشت شهری بنا خواهد ساخت که هفت برابر وسیع تر از دنیا باشد. در آن جا هر فرشته مقرب و هر پیامبر مرسلی ، او را زیارت و دیدار خواهد کرد.
__________________________
1.وسائل الشیعه ج 10 ص 467 باب 105 ح 3.
*راه وصال نویسنده سید رضا حسینی مطلق
تکلیف دیگر، بر پایی مجالس و محافل ذکر و یاد امام زمان (علیه السلام) است که این نیز از علایم محبت صادقانه مومن به آن حضرت می باشد.
اگر مومن این توانایی را دارد که مجالس یاد و ذکر آن حضرت و فضایل او را بر پا نماید ، نباید در این امر ، از خود غفلت و تساهلی نشان دهد.
امام صادق (علیه السلام) به فضیل می فرمایند: آیا می نشینید و روایت و حدیث می گویید ؟ فضیل عرضه داشت : آری فدایت شوم . حضرت فرمودند:همانا آن مجالس را دوست دارم .پس ای فضیل ! امر مرا احیا نمایید و خدا رحمت کند کسی را که امر مرا احیا می نماید .1
بی شک، برپایی این گونه محافل و مجالس ، یاری و نصرت دین خدا و ولی خداوند متعال و حجت وقت است و سبب ترویج ، نشر و توسعه دین حق خواهد شد . حتی در بعضی زمان ها و مکان ها ، اقامه و برپایی اینگونه مجالس واجب خواهد بود: مثلا در صورت وجود خطر برای دین و اهل آن و احتمال گمراهی آنها،تا جلوی خطر گرفته شده و گمراهان از گمراهی و ضلالت نجات یابند.
________________________
1.بحار ج 44 ص 282 باب 34 ح 14
دلم از زلف پریشان تو آشفتهتر است
سهمم از هجر تو چشم تر و خونِ جگر است
ذرهای خاک شود مانع وا گشتن پلک
پاک بنما که چنین بودن من دردسر است
با خبر نیست کسی از غم پنهانی من
با وجودی که دلم از تب تو شعلهور است
کار دل بی تو فقط سوختن و ساختن است
چه کند آن که ز دلدار خودش بیخبر است
آتش دوری تو بال برایم نگذاشت
بی پر و بال به دور تو پریدن هنر است
پای من تا به سر کوچهتان هم نرسید
طاقت من ز اویس قرنی بیشتر است
غرق ظلمت شدهام، روشنی چشم جهان!
دیده بیرمقم تا تو بیایی به در است
امیرحسین حیدری
از دیگر تکالیف ، حضور و شرکت در محافل ومجالسی است که درآن ها ذکر فضایل و مناقب حضرت مهدی (علیه السلام) یا اجداد و خاندان بزرگوار او می شود.باید دراین مجالس نشست و به این مجالس بها داد و آن ها را پر رونق کرد، که این از علائم محبت و ارادت واقعی به آن حضرت است .
شخصی از امام باقر (علیه السلام)روایت می کند که آن حضرت به من فرمودند:عن أبي جعفر عليه السلام قال: قال لي: أتخلون وتتحدثون وتقولون ماشئتم؟ فقلت: إي والله إنا لنخلو ونتحدث ونقول ماشئنا، فقال: أما والله لوددت أني معكم في بعض تلك المواطن، أما والله إني لاحب ريحكم وأرواحكم ; وإنكم على دين الله ودين ملائكته فأعينوا بورع واجتهاد.1.
آیا با هم می نشینید (دور از چشم نااهلان) و باهم سخن می گویید و آنچه می خواهیدبیان می دارید؟ عرض کردم :آری به خداسوگند…حضرت فرمودند:به خداسوگند!هر آینه دوست داشتم ، در بعضی از آن جاها باشما بودم و به خداسوگند!همانا من بوی شما و ارواح شما رادوست دارم و همانا شما بر دین خدا و دین فرشتگان او هستید ،پس با پرهیزکاری و کوشش و جدیت در دین ، خود را یاری کنید.
__________________________________
1.کافی ،ج 2،ص 187،ح 5
*برگرفته از کتاب راه وصال..سید رضا حسینی مطلق
تکلیف دیگر،ذکرمناقب و فضایل حضرت مهدی (علیه السلام) است.روایات اسلامی بابیان استحباب ذکر مناقب و فضایل امامان معصوم(علیهم السلام)،به ویژه امام عصر (علیه السلام)،مومنان را به ذکر فضایل اهل بیت (علیه السلام) ترغیب و تحریص می نمایند. بی شک ، ذکر مناقب و فضایل آن حضرت ، ذکر معروف ونشر و توسعه آن بوده و مصداق کامل و واقعی دشمنی با شیطان است.
قال الکاظم(علیه السلام):و ان المومنین یلتقیان فیذکران الله ثم یذکران فضلنا اهل البیت فلا یبقی علی وجه ابلیس مضغه لحم الا تخدد حتی ان روحه تستغیث من شده مایجد من الالم.1.
«امام کاظم (علیه السلام) می فرمایند:و همانا دو مومن که با یکدیگر دیدار نموده و خدا را یاد می کنند ، آنگاه فضل ما اهل بیت را ذکر می نمایند،بر صورت ابلیس گوشتی باقی نمی ماند،مگر اینکه آب می شود تا آنجا که روح او از شدت دردی که می کشد، به التماس در می آید.»
امام سجاد(علیه السلام)می فرمایند:و اماحق کسی که به تو نیکی و خوبی نموده است ، آن است که از او سپاس گزاری کنی و کار خوب او را یادآور شوی و در حق او گفتار و مطلب نیک و خوب را نشر و گسترش دهی.2
___________________________________________
1.کافی ج 2،ص 188،ح 7
2.تحف العقول ص 265:مکارم الاخلاق ص 459
بنشستهام من بر درت تا بوک برجوشد وفا
باشد که بگشایی دری گویی که برخیز اندرآ
غرقست جانم بر درت در بوی مشک و عنبرت
ای صد هزاران مرحمت بر روی خوبت دایما
ماییم مست و سرگران فارغ ز کار دیگران
عالم اگر برهم رود عشق تو را بادا بقا
عشق تو کف برهم زند صد عالم دیگر کند
صد قرن نو پیدا شود بیرون ز افلاک و خلا
ای عشق خندان همچو گل وی خوش نظر چون عقل کل
خورشید را درکش به جل ای شهسوار هل اتی
امروز ما مهمان تو مست رخ خندان تو
چون نام رویت میبرم دل میرود والله ز جا
کو بام غیر بام تو کو نام غیر نام تو
کو جام غیر جام تو ای ساقی شیرین ادا
گر زنده جانی یابمی من دامنش برتابمی
ای کاشکی درخوابمی در خواب بنمودی لقا
ای بر درت خیل و حشم بیرون خرام ای محتشم
زیرا که سرمست و خوشم زان چشم مست دلربا
افغان و خون دیده بین صد پیرهن بدریده بین
خون جگر پیچیده بین بر گردن و روی و قفا
آن کس که بیند روی تو مجنون نگردد کو بگو
سنگ و کلوخی باشد او او را چرا خواهم بلا
رنج و بلایی زین بتر کز تو بود جان بیخبر
ای شاه و سلطان بشر لا تبل نفسا بالعمی
جانها چو سیلابی روان تا ساحل دریای جان
از آشنایان منقطع با بحر گشته آشنا
سیلی روان اندر وله سیلی دگر گم کرده ره
الحمدلله گوید آن وین آه و لا حول و لا
ای آفتابی آمده بر مفلسان ساقی شده
بر بندگان خود را زده باری کرم باری عطا
گل دیده ناگه مر تو را بدریده جان و جامه را
وان چنگ زار از چنگ تو افکنده سر پیش از حیا
تکلیف 6
دعوت مردم و آشنا نمودن آنان با آن حضرت ، و پیش بردن و راهنمایی و هدایت آنان در این مسیر ، و سوق دادن آنان به بالاترین قله عرفان و شناخت آن حضرت ، یکی دیگر از تکالیف مومنان است .
ادله بسیاری بر لزوم و وجوب این تکلیف وجود دارد مانند:ادله امر به معروف و ادله فضل و بهای هدایت و ارشاد مردم به راه حق.هر کس باید به میزان علم و دانش خود ، مردم را به سوی امام (علیه السلام) دعوت نماید و در این مسیر آنان را با صفات شخصی و شخصیتی ، و دیگر امور مربوط به آن حضرت و تکالیفی که در قبال آن بزرگوار دارند آشنا کرده و آن هها را به او نزدیک نماید.
شخص دعوت کننده باید علاوه بر حکمت علمی ، دارای حکمت های عملی بوده و به طور عملی مردم را با آن حضرت آشنا و عارف نماید تا مردم بتوانند آن بزرگوار را الگو قرارداده و به او تاسی کنند : زیرا دعوت عملی ، در امر هدایت و ارشاد مردم تاثیر بیشتری دارد. از طرفی ، شخص دعوت کننده باید علاوه بر حکمت علمی و عملی ، موعظه حسنه و نصیحت را نیز به کارگیرد و بدین وسیله مردم را به سوی آن حضرت ترغیب و تشویق کند. و همچنین در صورت لزوم راه انذار را در پیش گرفته و با آن ، دل های مردم را بیدار و زنده نماید.شخص دعوت کننده باید بتواند از دلایل و براهین استفاده کند و از آنها به درستی و دقت بهره گیرد و با برهان های گوناگون و استدلال منطقی ، مردم رااقناع کرده و آنان رابا آن حضرت آشنا و عارف کند.
لإمامُ الهاديُّ عليه السلام : لَولا مَن يَبقى بَعدَ غَيبَةِ قائمِنا عليه السلام مِنَ العُلَماءِ الدّاعينَ إلَيهِ ، و الدالّينَ عَلَيهِ ، و الذابّينَ عَن دينِهِ بِحُجَجِ اللّهِ ، و المُنقِذينَ لِضُعَفاءِ عِبادِ اللّهِ مِن شِباكِ إبليسَ و مَرَدَتِهِ ، و مِن فِخاخِ النَّواصِبِ ، لَما بَقِيَ أحَدٌ إلاّ ارتَدَّ عَن دينِ اللّهِ و لکنهم الذين يمسکون ازمة قلوب ضعفآء الشيعة کما يمسک صاحب السفينة سکانها ، اولئک هم الأفضلون عند الله عزو جل .1
امام هادی (علیه السلام) : اگرنبودند افرادی از علما که بعد از غیبت قائم شما ، مردم را به سوی او دعوت کنند و با دلایل و برهان های خداوند ، از دین او دفاع می کنند و بندگان ضعیف خدا را از دام ابلیس و سر کشان و نواصب نجات می دهند ، احدی نمی ماند مگر آن که از دین خدا خارج شود ، ولی این علما ، زمام دل های شیعیان ضعیف مارا به دست می گیرد : همانگونه که ناخدای کشتی ، سکان کشتی را به دست می گیرد. همانا ایشان برترین افراد نزد خداوند عز وجل می باشند.
_________________________________
1.بحار ج 2 ص 6 باب 8 ح 12
*برگرفته از کتاب راه وصال .نویسنده سید رضا حسینی مطلق
تکلیف پنجم
تکلیف دیگر ، ادای حقوق امام و انجام تکالیف و وظایفی است که مردم در برابر آن بزرگوار ، بر عهده دارند. روشن است ، بالاترین و مهم ترین حق پس از حق خداوند متعال و رسو الله (صلوات الله علیه) ، حق امام ( علیه السلام) است که باید به بهترین شکل ادا شود.
ادله و روایات بسیاری در این موضوع وجود دارد که ذکر آن ها به رساله ای مستقل نیاز دارد.
«قال المعصوم (علیه السلام):ان ما کان لله تعالی من حق فهو لنا.»1
امام معصوم (علیه السلام) می فرمایند:«هر حقی که برای خداوند تعالی هست آن حق برای ما می باشد. »
__________________________
1_مکیال المکارم ج 2 ص 282، در بحار ج 27 ص 314 باب 9 ح 11 ..
تکلیف چهارم
ازجمله تکالیف مومن،معرفت و شناخت علایم ظهور است که سابقا بیان شد شناخت علایم ظهور، جزئی از شناخت آن حضرت است.این علایم بسیارند وبر دو دسته اند: حتمی و غیر حتمی:که شناخت هر دو آنها ضروری و لازم است .طبق روایات اسلامی ، علایم حتمی پنج علامت می باشند که عبارتند از:
1-خروج سفیانی
2-خروج وقیام یمانی
3-صیحه وندای آسمانی
4-کشته شدن و قتل نفس زکیه
5-فرو رفتن در بیدا
عن أبي عبد الله (عليه السلام) أنه قال: ” للقائم خمس علامات: [ ظهور ] السفياني، واليماني، والصيحة من السماء، وقتل النفس الزكية، والخسف بالبيداء “.1
امام صادق(علیه السلام) می فرمایند:«برای قائم ، پنج علامت است : ظهور سفیانی و ظهور یمانی و صدایی از آسمان و کشته شدن نفس زکیه و فرو رفتن در زمین بیدا.»
آشنایی و شناخت علایم ظهور به ویژه علایم حتمی ، می تواند مارا برای تشخیص حق از باطل یاری نماید و امام زمان (علیه السلام)را به ما معرفی نموده و بر آن داردتا خود رابرای لقا و قیام آن حضرت مهیا و آماده سازیم و در اطاعت از فرامین او کوتاهی ننموده و تاخیری روا نداریم.
عن زرارة بن أعين، قال: سمعت أبا عبد الله (عليه السلام) يقول: ” ينادي مناد من السماء: ” إن فلانا هو الامير ” وينادي مناد: ” إن عليا وشيعته هم الفائزون “. قلت: فمن يقاتل المهدي بعد هذا ؟ فقال: إن الشيطان ينادي: إن فلانا وشيعته هم الفائزون - لرجل من بني امية “ قلت: فمن يعرف الصادق من الكاذب ؟ قال: يعرفه الذين كانوا يروون حديثنا ويقولون إنه يكون قبل أن يكون، ويعلمون أنهم هم المحقون الصادقون “.2
«زراره می گوید:امام صادق (علیه السلام ) فرمودند:آوازدهنده ای از آسمان بانگ خواهد زد که تنها فلانی (مهدی) امیر است و آوازدهنده ای ندا خواهد داد که همانا تنها علی و شیعیان او رستگارند.زراره عرضه داشت:پس ، بعد از این آواز وندا ، چه کسی با مهدی می جنگد؟آن حضرت فرمودند: همانا شیطان ندا خواهد داد: به درستی که فلانی و شیعیان او رستگارند، یعنی مردی از بنی امیه. زراره می گوید: پس چه کسی راستگو را از دروغگو باز می شناسد؟فرمودند: کسانی که از قبل ، حدیث مارا روایت نموده و می گفتند: پیش از قیام ، این ندای آسمانی خواهد بود،صادق را می شناسند،و می فهمند انان خود بر حق و راستگو هستند.»
_________________________________________
1_الغیبه (نعمانی)ص 252 باب علامت ظهور ح 9.
2_همان ص 264 ح 28.
*برگرفته از کتاب راه وصال
تکلیف سوم
خواندن بعضی از ادعیه که اهل بیت(علیهم السلام) برآن تصریح نموده اند،تکلیف دیگرمومنان است:مانند دعایی که در این روایت آمده:عن زرارة قال: سمعت اباعبدالله (ع) یقول: ان للغلام غیبة قبل ان یقوم قال: قلت: و لم؟ قال: یخاف و اومیء بیده الی بطنه ثم قال: یا زرارة و هو المنتظر و هو الذی یشک فی ولادته…….1
امام صادق(علیه السلام ) می فرماید:برای آن جوان پیش از آن که قیام کند،غیبتی است.زراره عرضه داشت:به چه خاطر؟آن حضرت فرمود:می ترسد_ و به شکم خود اشاره کردند_سپس فرمودند:ای زراره،و اوست منتظر و اوست کسی که در ولادتش شک می شود،بعضی می گویند:پدرش بدون بازمانده مرده است و بعضی می گویند:در حالی که در شکم مادر بود ،پدرش فوت نمودو بعضی می گویند:دو سال پیش از فوت پدرش متولد شد.و اوست منتظر:الا اینکه خداوند دوست دارد که شیعیان را امتحان کند،درآن هنگام،اهل باطل تشکیک و توهم خود را آغاز می نمایند. ای زراره!اگرآن زمان را دریافتی ،پس این دعا را بخوان اللهم عرفنی نفسک….یعنی :«بارخدایا!خود را به من بشناسان، همانااگرخود را به من نشناسانی،پیامبرت را نخواهم شناخت.بارخدایا!رسول و فرستاده خود را به من بشناسان،همانا اگررسول خود را به من نشناسانی،حجت تو را نخواهم شناخت.بارخدایا! حجت خود را به من بشناسان،همانا اگر حجتت را به من نشناسانی ،از دین خود گمراه خواهم شد.»
___________________________________
1.کافی ج1،ص 337 ح 5 الغیبه(نعمانی)ص 166 ح 6.
*برگرفته از کتاب راه وصال نوشته سید رضاحسینی مطلق
پیام #فاطمیه. چیست؟
این است که حتی اگردستت راشکستنددست ازدامن #امام_زمانت. برنداری
من #فاطمه، برای امام زمانم ،#امیرالمومنین، جان دادم
براستی مابرای#امام_زمانمان #مهدی. چه میکنیم؟
گرپرده ز رخ باز نماید مهدی (عج)
از خلق جهان دل برباید مهدی(عج)
ای شیعه چنان منتظر مولا باش
گویی که همین جمعه بیاید مهدی (عج)